U bent hier

Biodiversiteitsavond in Stadhuis

Op woensdagavond 22 mei vindt in het stadhuis in Culemborg een informatiebijeenkomst plaats over biodiversiteit. Deze avond wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met de Vlinderstichting en de gemeente Culemborg. Iedereen is van harte welkom! Bijeenkomst is van 20.00 tot ca. 21.15 uur.
In mei wordt een persbericht verspreid waarin bewoners worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst.
De volgende onderwerpen komen die avond aan bod:
- Culemborg door de ogen van vlinders en andere insecten (bijen, zweefvliegen en libellen), Hoe leven ze en wat hebben ze nodig?
- Wat kunnen bewoners van Culemborg en omgeving doen om de biodiversiteit te verhogen? Het erf, tuin of balkon als kroeg, maar het liefst ook als kraamkamer.
- Aansluitend wordt toegelicht hoe:
o Inwoners met meer dan 1500 m2 zich kunnen aanmelden voor een biodiversiteitsplan voor hun grond (> 1500 m2). Een adviseur van SLG zal deze eigenaren een bezoek brengen.
In samenwerking met de betreffende eigenaren stelt de adviseur een biodiversiteitsplan op.
o inwoners met minder dan 1.500 m2 grond (stadstuinen) kunnen deelnemen aan een initiatief om hun tuin om te vormen tot een insectenparadijs. SLG zal ook dit initiatief begeleiden.
Op deze avond bestaat ook de mogelijkheid dat lokale initiatieven en organisaties op het gebied van natuur/ landschap/ biodiversiteit zich aan het publiek kunnen presenteren.
De NVWC is ook aanwezig met infomaterialen.

Datum: 
woensdag 22 mei 2019