U bent hier

Jeugdactiviteit: Ringslangen in Nieuw Wulven

Op 16 maart gaan we naar het klompenpad van Boerderij Nieuw Slagmaat in Nieuw Wulven. We gaan op pad met de Ringslangenwerkgroep Houten. Ieder jaar worden de ingezakte broeihopen voor de ringslang doorzocht naar lege ringslangeieren om te zien hoeveel ringslangen er vorig jaar geboren zijn. Daarna wordt de broeihoop weer opnieuw opgezet zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen. Door takken, bladeren en paardenmest op een hoop te leggen, kan het lekker gaan broeien.
Buiten de broeihopen is het veel te koud voor de eieren en zullen ze niet uitkomen. Er zijn steeds minder natuurlijke plekken waar de ringslang haar eieren kan leggen en zo helpen we ze een handje. Kom je ons en de ringslangen ook helpen? Je mag meehelpen met de kruiwagen lopen, broeihopen omzetten en de eieren tellen. Ook kan je er heel fijn spelen. Als vervolg hierop gaan we daar weer op 13 juli naar toe om kleine ringslangetjes te zoeken en wie weet, ook hele grote.

Deze keer verzamelen we al om 9:00 uur in de ochtend bij ons clubgebouw De Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg. Daarvandaan vertrekken we gezamenlijk naar Nieuw Wulven. Om er zeker van te zijn dat we voldoende vervoer hebben, zouden we graag weten of ouders bereid zijn een rol te spelen als taxichauffeur. Om ongeveer half twee zijn we terug.
Als je meedoet is het fijn voor ons als je dat even doorgeeft op jeugdcoor@nvwc.nl. Je mag altijd een vriendinnetje of neefje meenemen. Ook als je geen lid bent kun je een paar keer meedoen.

Tot zaterdag!

Datum: 
zaterdag 16 maart 2019