U bent hier

Knotploeg NVWC gaat aan de slag in de Redichemse Waard

De snoeidag in januari kon helaas niet doorgaan vanwege zeer slechte weersomstandigheden. Op 4 februari een herkansing op deze locatie samen met een aantal vrijwilligers van het Collectief Redichemse Waard. Opzet is om de meest oostelijke rij bomen langs de plas te snoeien. Een mooie klus op een voor onze werkgroep nieuwe locatie. Het hout mag worden meegenomen, maar let op!

Het terrein is normaal niet toegankelijk voor bezoekers met een auto. Alleen met fiets of te voet. Voor de vrijwilligers die graag hout meenemen is het wenselijk dat zij om 09u00 aanwezig zijn bij het grote toegangshek aan de Beusichemsedijk t.o.v. de Achterweg.
Het toegangshek wordt daarna weer gesloten. Uiteraard wordt het geopend bij (tussentijds) vertrek. De overige 2 hekken blijven open zodat de snoeiplaats goed bereikbaar is per fiets en te voet.

Bereikbaarheid
zaterdag  4 februari ·
Aanvang 09u00 tot ongeveer 14u00. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.
Locatie: Redichemse Waard – Beusichemsedijk Culemborg
Beusichemsedijk ter hoogte afrit van de Achterweg. Met de auto parkeren op de dijk. Kom daarom liefst per fiets. De snoeiplaats is enkele honderden meters lopen of fietsen aan de rechterkant van de plas. Zie bovenstaand kaartje (van Peter Verhallen)

Benodigdheden
Voor gereedschap, koffie wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen! 

Overig
Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 .
Er is ook een app-groep “Knotten” zodat bijzonderheden snel kunnen worden doorgeven. Geef voor deelname aan deze groep je naam en telefoonnummer door.

Meer informatie en contact
Harry van de Warenburg, Grondzeilerweg 9,06-44704754.
e-mail: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl
Wim Smits, Hoogeinde 8, Zoelmond, 06-22905551

 

Foto knotwilgen: Harry van de Warenburg
Kaartje Redichemse Waard: Peter Verhallen

Datum: 
zaterdag 4 februari 2023