U bent hier

Knotwerkgroep werkdagen

Redding van de oude kleiputten langs de Diefdijk. Zowel in de pers als op de NVWC website is afgelopen voorjaar en zomer aandacht geschonken aan het verval van de oude kleiputten en mogelijk herstel hiervan.
Door het bestuur van de NVWC is gevraagd of de knotwerkgroep een bijdrage kan leveren. Iets anders dan het snoeien van knotwilgen maar wel vrijwillig landschapsbeheer.
De rabatten zijn al uitgebaggerd en de vraag aan ons is of de werkgroep het elzenhakhout wil afzetten. Inschatting is dat er minimaal 2 werkdagen nodig zijn om deze klus te klaren. Het resthout wordt zoveel mogelijk verwerkt in een houtwal. Dikkere stukken zijn voor de liefhebbers.
De locatie ligt langs de Diefdijk, in de hoek kruising einde Prijsseweg/Diefdijk (voor de Culemborgers bekend als de Zwarte Kraai). Met de auto Goilberdingerdijk uitrijden, bij Fort Everdingen linksaf De Diefdijk volgen tot aan de kleine rotonde met de kruising Prijsseweg.
Met de fiets is het meest eenvoudig Prijsseweg volgen tot einde kruising Diefdijk.
Voor gereedschap, koffie wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.
Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg
Beiden werkdagen starten om 09u00 tot ongeveer 14u00.
Overige werkdagen winterseizoen 2019/2020.
Zaterdag 11 januari
Zaterdag 1 februari
Zaterdag 29 februari
Beoogde locaties, Noordzijde Werk a/h Spoel en ondersteuning knotwilgen snoeien Armenboomgaard naast Werk a/h Spoel.
Meer informatie en contact
Harry van de Warenburg, Grondzeilerweg 9 tel. 0345-514358 / snoeidag 06-44704754
e-mail: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl