U bent hier

Knotwilgen snoeien zaterdag 29 februari 2020

De laatste snoeidag van dit winterseizoen gaat de werkgroep de vrijwilligers ondersteunen die zich bezighouden met vrijwillig landschapsbeheer in de armenboomgaard en uiterwaarden bij Werk aan het Spoel.
De knotwilgen rondom de boomgaard zijn toe aan een snoeibeurt. Dit zal niet in een zaterdag kunnen. Verwachting is dat wij in het najaar (november/december) nog een dag hier aan het werk zijn.
Hout kan worden meegenomen, restant wordt te zijner tijd versnipperd.
De knotwerkgroep van de NVWC is actief sinds 1974 maar wij zien nu dat het aantal vrijwilligers de kritische ondergrens nadert, naast dat ook dat de vergrijzing toeslaat wat zijn effect heeft op zowel opkomst maar ook resultaat.
Deze laatste snoeidag willen wij met de aanwezigen vrijwilligers de toekomst bespreken. Met de conclusies zullen wij in gesprek gaan met bestuur van de NVWC over hoe de werkgroep verder kan en zo ja op welke wijze.
De armenboomgaard ligt naast Werk aan het Spoel in de uiterwaard aan de Goilberdingerdijk. Fietsen en auto’s graag parkeren bij de parkeerplaats van Werk aan het Spoel en niet op de dijk.
De ingang van de boomgaard is dan slechts enkele tientallen meters lopen voorbij het restaurant.
Voor gereedschap, koffie wordt gezorgd. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.
Bij twijfel of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg
Meer informatie bij:
Harry van de Warenburg, Grondzeilerweg 9 tel. 0345-514358 / snoeidag 06-44704754
e-mail: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl
Wim Smits, Hoogeinde 8, Zoelmond, tel. 0345 -501671.

Datum: 
zaterdag 29 februari 2020