U bent hier

Lezing ‘Invasieve exoten, tuin er niet in!’

Exoten zijn planten of dieren die via menselijk handelen in ons land terecht zijn gekomen. Veel exoten staan in tuinen, aquaria of andere verblijven maar zo nu en dan vinden we ook exoten in onze natuur. Denk bijvoorbeeld aan planten die verwilderen vanuit tuinen of dieren die ontsnappen uit hun verblijf. Meestal zorgen deze soorten niet voor problemen, velen kunnen zich niet handhaven in ons land, maar enkelen doen dit wel.
Deze soorten noemen we invasieve exoten.
Enkele van de meest bekende en beruchte invasieve exoten van ons land zijn de Rode Amerikaanse rivierkreeft, de Grote waternavel en de Reuzenbalsemien. Deze soorten vormen een gevaar voor onze inheemse flora en fauna, ons leefgebied en enkele zelfs voor de volksgezondheid. Maar welke soorten zijn invasief of hebben de potentie om invasief te worden? Hoe moeten we hiermee omgaan?

Op woensdag 15 mei, tussen 20.00u en 22.00u (inloop vanaf 19.30u), vertelt Maik Janssen van FLORON u meer over de problematiek rondom (invasieve) exoten, welke risico’s exoten met zich mee brengen en hoe u een bedrage kunt leveren om de verspreiding van exoten in onze natuur tegen te gaan.

De lezing zal plaatsvinden in het NVWC-clubgebouw ‘de Steenuil’, Steenovenslaan 20 in Culemborg. Toegang is gratis, iedereen is welkom.
Kijk ook eens op www.tuinernietin.nl voor meer informatie over het onderwerp.

Datum: 
woensdag 15 mei 2019