U bent hier

Nationale Nachtvlindernacht

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op 30 en 31 augustus wordt in heel Nederland naar nachtvlinders gekeken. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden met speciale lampen en met smeer. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 2000!

Zaterdagavond 31 augustus is het weer zo ver: de Nationale NachtvlinderNacht. Op tientallen plekken in het land wordt met lichtopstelling en smeer naar nachtvlinders gezocht. Ook de insectenwerkgroep van de NVWC doet hier al jaren aan mee en het zijn altijd enorm succesvolle avonden. Dit keer is het weer in augustus en dat betekent dat we iets minder vlinders verwachten dan in juni, maar we kunnen nu tenminste al rond half negen beginnen in plaats van pas om elf uur zoals in juni.

Iedereen is welkom, ook kinderen en we starten met een korte inleiding over nachtvlinders en vanaf 21.00 uur staat er een lichtopstelling en zijn er bomen ingesmeerd met heerlijk ruikende alcoholhoudende stroop. En dan is het spannend! Wat zou er op af komen?

Wanneer: 31 augustus 2019
Hoe laat: vanaf 20.30 uur inleiding, vanaf 21.00 uur nachtvlinderen, tot diep in de nacht
Waar: Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg

Datum: 
zaterdag 31 augustus 2019