U bent hier

Slaaptrek - Een avond spreeuwen en muziek –

Slaaptrek een avond over spreeuwen en muziek

Het wordt een bijzondere avond in de Gelderlandfabiek op 6 september. Een combinatie van natuur, muziek, literatuur en film. En alles in het teken van spreeuwen.

De bijzondere slaaptrek van deze vogels, die daarbij met tienduizenden bij elkaar fantastische patronen maken in de lucht, hebben Ellen Verhagen geïnspireerd. Zij is pianiste en zag overeenkomsten tussen de bewegingen van de spreeuwen en de muziek van een aantal componisten zoals Jeroen van Veen, Douwe Eisenga en Max Richter. Ze voert muziek uit van deze componisten waarbij ondertussen foto’s van de slaaptrek van spreeuwen te zien zijn, gemaakt door Albert Jager.

Voorafgaande aan de muziek zal Koos Dijksterhuis, natuurcolumnist bij dagblad Trouw en schrijver, vertellen over spreeuwen en wat deze ‘gewone’ vogels zo intrigerend maakt. Hij is de auteur van het boek ‘De Spreeuw’, een monografie waarin gedrag en leefwijze van spreeuwen wordt beschreven.

Na de muziek worden er tijdens de nazit met een hapje en drankje schitterende filmbeelden van de slaaptrek van spreeuwen vertoond. Deze zijn door Loes Plaisier, lid van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg, gemaakt bij de slaapplaats van spreeuwen in de Pavijen bij Culemborg. Een unieke avond met de spreeuw in de hoofdrol!

Ga naar de website van De Gelderlandfabriek voor meer info en tickets.

Datum: 
vrijdag 6 september 2019