U bent hier

Knotwilgen snoeien Werk aan het Spoel

zaterdag 3 februari 2018 - 09:00 tot 14:00
Locatie: 
Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk Culemborg

De knotwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht heeft het onderhoud van de knotwilgen rondom Werk aan het Spoel op zich genomen. Er is de afgelopen jaren al meerdere malen gesnoeid. Opzet is om in een dag met NVWC vrijwilligers en ondersteuning van vrijwilligers van Werk aan het Spoel de bomen aan de zuidzijde onder handen te nemen. Niet alle bomen want de knot -essen kunnen een keer worden overgeslagen gezien de langzamere groei. Mocht het door bijvoorbeeld mindere weersomstandigheden niet in een dag lukken dan is zaterdag 24 februari reservedag. Het hout wordt op een later tijdstip versnipperd en afgevoerd door de gemeente Culemborg. Houtliefhebbers mogen uiteraard ook het dikkere hout of pootstokken meenemen.
Fort Werk aan Het Spoel ligt aan de Goilberdingerdijk, vanaf de spoordijk is het ongeveer 2 kilometer rijden of fietsen. Er is voldoende parkeergelegenheid. Voor gereedschap, koffie en waarschijnlijk soep wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.
Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg. Is vervoer gewenst dan vooraf graag contact met een van onderstaande personen.
Zaterdag 24 februari is de laatste snoeidag van dit winterseizoen. Bericht over de locatie volgt. Of verder aan Werk aan het Spoel of naar de locatie bij de familie van Malssen aan de Beusichemsedijk/Weidsteeg. Zaterdag 13 januari hebben wij hier 13 knotwilgen gesnoeid maar staan er nog voldoende voor minimaal 1 dag knotten.
Meer informatie en contact:
Harry van de Warenburg, Grondzeilerweg 9 tel. 0345-514358 / snoeidag 06-44704754
e-mail: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl
Wim Smits, Hoogeinde 8, Zoelmond, tel. 0345 -501671.