U bent hier

Lezing door Jonathan Vandervoorde - Great American West

Jonathan neemt ons mee voor een indrukwekkende natuurtrip door South-Dakota, Wyoming, Montana en Oregon. Cowboys, indianen, bisons, beren & Badlands: de legendes van het Westen leven voort in stoffige stadjes en indrukwekkende natuurparken op de prairie en in de Rocky Mountains. We ervaren de enorme weidsheid van het landschap (‘Big Sky Country’), de bergen en de hoogste vulkanen in Cascade Mountains.
Onderweg bezocht hij, samen met een Native American, ook de plaatsen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de bloedige geschiedenis van de indianenoorlogen in het Westen.

Jonathan Vandevoorde is freelance reisjournalist en hoofdredacteur van Bergen Magazine en Wandelmagazine. Hij is zeer goed bekend met de Amerikaanse (oude) cultuur en natuur en kan daar zeer enthousiast over vertellen. Zijn uitvoerige kennis over het gebied vertelt hij aan de hand van vaak persoonlijke anekdotes. Daarnaast is hij een uitstekend fotograaf en gebruikt fotografie, video (waaronder meeslepende dronebeelden) en muziek om zijn verhaal te illustreren.

Wanneer: woensdag 20 februari 2019
Waar: ‘Steenuil’, Steenovenslaan 20, 4101AM Culemborg
Tijd: 20:00-22:00 (u bent welkom vanaf 19:30 uur)
Voor meer informatie: Annette van Berkel: lezingcoor@nvwc.nl

Datum: 
woensdag 20 februari 2019