U bent hier

700 soortendag 8 en 9 juni 2018

Van vrijdag 8 juni 18.00 uur tot zaterdag 9 juni 18.00 uur organiseert de Natuur- en Vogelwacht Culemborg e.o een fantastisch evenement met het doel binnen die 24 uur 700 planten- en dierensoorten te scoren in het werkgebied van de NVWC. Tijdens deze 24 uur worden leden van de NVWC, maar ook alle andere geïnteresseerde Culemborgers, gevraagd om lekker op pad te gaan en planten en dieren te zoeken, op naam te brengen en door te geven. Dat kan individueel, maar ook in groepjes.

NVWC-clubhuis De Steenuil is het centrale punt tijdens de 24 uur, waar de waarnemingen worden verzameld en de tussenstanden bijna realtime in beeld worden gebracht. Ook zijn er stands van alle werkgroepen, waarin ze laten zien wat ze doen. Daarnaast vertrekken er minimaal 15 excursies van De Steenuil naar allerlei gebieden met diverse thema’s, waaraan iedereen kan deelnemen. Te denken valt aan: vogels, (nacht)vlinders, vissen, planten, zoogdieren, enzovoorts en bijzondere gebieden als Steenwaard, Tichelterrein Buren of de Zump. Er gaat altijd een deskundige excursieleider mee en de excursies gaan altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. Ook de waarnemingen tijdens deze excursies worden natuurlijk meegenomen.

Verder zal er een natuurvraagbaak zijn waar iedereen die iets heeft gevonden wat hij/zij niet op naam kan brengen, langs kan komen om met experts, boeken en internet de juiste naam te vinden. Het kan gaan om planten of insecten in potjes, maar ook foto’s uit ons werkgebied gemaakt op 8 en 9 juni.

Het is overigens niet de bedoeling dat iedereen 24 uur in touw is, al mag dat uiteraard wel. De jeugdclub (tot 12 jaar) doet een deel van de dag mee en ook de jongeren zullen op hun eigen wijze meedoen met deze happening.

Informatie over onder meer ons werkgebied is te vinden op nvwc.nl of te verkrijgen via 700soorten@nvwc.nl.

Tags: