U bent hier

Big Day 2019: geef je snel op!

Hij komt er weer aan: De Big Day!

Deze traditionele titanenwedstrijd staat weer op de agenda en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019. Anekdotes worden opgerakeld en littekens vergeleken. We hopen op vele aanmeldingen van enthousiaste vogelaars uit Culemborg en omgeving. 

Ook dit jaar zullen de teams de soorten vogels direct in het veld invoeren in waarneming.nl. Met deze methode besparen we de jury een hoop werk en is iedere waarneming van nut voor de wetenschap. Aan het eind van de Big Day zal een overzicht van de waarnemers met waargenomen soorten op de website van de Natuur & Vogelwacht Culemborg staan. Tijdens de wedstrijd worden geen waarnemingen zichtbaar voor de andere teams, hiermee blijft het tot het einde spannend!

De teams zullen net als vorig jaar starten bij “de Steenuil”. Na een lange strijd eindigen we op een nog nader te bepalen locatie. Het weer zal dan bepalen of we daadwerkelijk in de tuin kunnen zitten. Hier zal onder genot van een drankje de deskundige jury het team met het hoogste aantal vogelsoorten tot winnaar uitroepen. Zoals elk jaar sluiten we de Big Day af met een Chineesje.

Lees hier de Spelregels Big Day 2019.pdf

Programma:
Vrijdag 10 mei 18:45 uur - verzamelen in De Steenuil
Start Big Day: 19:00 uur
Finish: zaterdag 11 mei 17:00 uur (lokatie ntb)

Tot slot: we hopen dus op aanmeldingen van teams bestaande uit twee personen, zodat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen.

Wil je meedoen met de Big-Day? Geef je op en stuur een mail naar Job of Daniel

 

Namens de organisatie,

Daniel Beuker en Job de Boer

Bestand: