U bent hier

Bomenplantdag en opruimdag in de Redichemse Waard

Door het collectief Redichemse Waard is onderstaande oproep op Facebook geplaatst.
Zaterdag 7 maart 2020 is iedereen uitgenodigd om te helpen bij het planten van bomen en struiken in de Redichemse Waard. We starten om 10.00 uur bij het strand van de Afgraving. Voor alle hulp is er iets te drinken en een versnapering. Er zijn vrijwilligers aanwezig u op weg helpen en informatie geven. We hopen rond 14.00 klaar te zijn en maken er een gezellige dag van. Denk aan stevige schoenen, warme kleding en neem als u kunt zelf een schep mee. Wij zullen ook voor een aantal scheppen zorgen.

Verder gaan we op deze dag ook met een groep vrijwilligers zwerfvuil opruimen. Dus als u dáár interesse in heeft bent u óók zeer welkom. Alle hulp is welkom. Graag tot dan!

We doen dit omdat in 2017 in het kader van het project 'Stroomlijn' te veel gekapt in dit gebied. Het resultaat van de - met alle betrokken partijen - gezamenlijke herstelwerkzaamheden was helaas niet voldoende. Er zijn veel bomen doodgegaan. De Gemeente heeft bij afronding van project ‘Stroomlijn’ een budget ontvangen van Rijkswaterstaat om te herstellen. Het Collectief Redichemse Waard én de Gemeente hebben daarom de werkzaamheden verdeeld. Plantgaten zijn 7 maart al gemaakt en bomen en heesters geleverd. Na deze dag zorgt een aannemer ervoor dat een hek de bomen beschermt. Wij gaan er - graag met jullie hulp - voor zorgen dat de bomen (zeker het eerste jaar) voldoende water krijgen.

Voor meer informatie: Stefan Claessens (06-45104911). Informatie over het gebied: https://www.facebook.com/Redichemse.Waard/.

Tags: