U bent hier

Cursus vogelherkenning 2019-2020

Ook zo benieuwd wat daar zo vrolijk zingt en kwettert? Welke vogel is dat? En wat voor gans zit daar op die plas?

Vanaf september 2019 tot mei 2020 wordt door leden van de vogelwerkgroep van de NVWC een cursus praktische vogelherkenning voor beginners georganiseerd. Eindelijk is er de kans om je kennis over vogels te vergroten. Beginnende vogelaars, al of niet lid, jong (minimaal 12 jaar) of volwassen kunnen deelnemen aan de cursus. In 8 avonden wordt op praktische wijze verteld waaraan je vogels in het veld kunt herkennen. Tijdens excursies krijg je de kans om je nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen. De cursus wordt gegeven op woensdagavonden. Op deze avonden worden de in Culemborg e.o. meest voorkomende vogels geïntroduceerd. De excursies vinden plaats op zaterdagochtenden in de nabijheid van Culemborg waarbij we ons per fiets verplaatsen.

Na deze cursus kunnen de deelnemers niet alleen de vogels in het veld herkennen, maar ook hun specifieke geluiden en gedrag. De avonden vinden plaats in clubhuis De Steenuil en duren ongeveer 1,5 uur. De excursies op de zaterdag duren ongeveer 2 uur. De kosten van de cursus bedragen voor leden €30, niet-leden betalen €40. Deze kosten zijn inclusief koffie en thee en ook een handige vogelgids. Niet-leden die zich bij aanmelding direct opgeven als lid/donateur van de NVWC, betalen eveneens € 30. Na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief. Alle informatie over het lidmaatschap is op deze website te vinden via de link Lid worden? Download de formulieren en stuur ze op naar het adres dat daar wordt vermeld.

Opgave voor deelname kan door een mailtje te sturen naar cursusleider Han Sloots via deze link. Dit kan tot 1 september 2019. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je een bevestiging en een verzoek tot betaling van het cursusgeld. Gezien het aantal aanmeldingen gaat de cursus zeker van start. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 30 personen.

De cursus start op woensdag 25 september 2019.

Foto's: rietgors-Alies Blokland; fitis-Hans Oorthuijs; vogelexcursie-Ans vd Berg.