U bent hier

Eerste publiekswinnaar fotowedstrijd bekend

Onder het motto: Ga er op uit met fotocamera of smartphone en stuur je mooiste natuurfoto’s in, is op 1 april de fotowedstrijd Natuur in de buurt van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg (NVWC) van start gegaan. Een fotowedstrijd om het grote publiek kennis te laten maken met de schoonheid van de Culemborgse natuur en het landschap.
De fotowedstrijd wordt gehouden tot 1 oktober 2017. Iedere maand is er een prijs te winnen. Begin mei ging de vakjury voor het eerst aan de slag en koos uit de inzendingen in april de vier mooiste foto’s. Van 10 tot 20 mei mocht het publiek via de Facebookpagina van de NVWC en via de website van de Culemborgse Courant kiezen welke van die vier foto’s zij als winnaar van de maand zien.
Met een ruime meerderheid (44%) werd de foto van Milou Oomens – een prachtige opname van de Diefdijk – uitgeroepen tot winnaar van de maand april.
Milou ontvangt binnenkort een ingelijste afdruk van 30 x 40 cm van haar foto.
Het aantal stemmen voor de andere genomineerden lag heel dicht bij elkaar: 20% ging naar Harry Velders, 19% was voor Gijs Briene en Jan Bos kreeg 17%.
Alle genomineerden dingen mee naar de prijzen van de wedstrijd. Na 1 november worden de winnaars van de categorieën en van de hoofdprijs bekend gemaakt.