U bent hier

Gezocht: enthousiastelingen voor de knotwerkgroep

Werkzaamheden: knotten van wilgen, verzamelen en afkorten van afgezaagde takken; onderhoud aan diverse andere landschapselementen

Vrijwel vanaf de start van de NVWC nu 45 jaar geleden, verricht de knotwerkgroep van de NVWC onderhoud aan knotwilgen in de omgeving van Culemborg. Al die tijd draagt deze werkgroep bij aan het behoud van knotwilgen, die zo kenmerkend zijn voor het landschap in onze omgeving. We zouden graag door willen gaan met deze belangrijke taak.

Het aantal actieve knotters bij de werkgroep is de afgelopen jaren echter sterk teruggelopen als gevolg van vergrijzing en daardoor is er dringend behoefte aan nieuwe knotters. Het laatste jaar was de opkomst dusdanig, dat we op een kantelpunt staan. We zouden bij ongewijzigd beeld de stekker uit de knotwerkgroep moeten trekken. Er moet  in feite geïnvesteerd worden in een nieuwe motorzaag. We vinden dit alleen zinvol als we zeker weten, dat we een enthousiaste groep op de been kunnen krijgen, die voor de komende jaren mee willen draaien met de werkgroep. 

Natuurlijk kun je zelf in de weer met knotten, maar ook met andere  werkzaamheden als het verzamelen en in stukken zagen van afgezaagde takken. Voor gereedschap wordt gezorgd. Het moeilijke werk wordt door een professional gedaan. Vijf maal per jaar in de periode november t/m februari/maart wordt er een paar uur op een zaterdag gewerkt meestal bij particulieren. Je komt op plekken waar je anders nooit zult komen.

De beloning: lekker fysiek bezig zijn in de buitenlucht met gelijkgestemden en de wetenschap dat je hebt bijgedragen aan de instandhouding van deze typische landschapselementen. Het hout mag worden meegenomen voor eigen gebruik.

Lijkt het je leuk om in genoemde periode eens per maand een paar uurtjes lekker met dit natuurwerk bezig te zijn? Meld je dan aan bij Harry van de Warenburg: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl of 0345-514358 of 06-44704754.

We hopen op een vaste ploeg van mensen die dit belangrijke werk wil voortzetten. Ook als je geen lid bent, kun je je opgeven. Dus meld je aan en houd de knotwerkgroep in leven.