U bent hier

Knotwilgen Fort Werk aan het Spoel gesnoeid

Een 15-tal vrijwilligers van de NVWC en Fort Werk aan het Spoel hebben zaterdag 6 februari jongstleden de rij knotwilgen aan de noordzijde gesnoeid. het hout bleek na 3 jaar behoorlijk gegroeid. Enkele bomen werden door de liefhebbers met de jerryzaag gesnoeid. Wim Smits moest in de loop van de morgen toch de motorzaag tevoorschijn halen om de laatste paar bomen van de takken te ontdoen. Een deel van het hout werd als kachelhout, pootstok of bonenstaak afgevoerd. De rest zal op een later tijdstip door de gemeentelijke versnipperaar worden verwerkt, met dank aan Jan Bassa.
Opzet is om komend seizoen niet te snoeien op het fort. Het seizoen 2017/2018 zal dan eerst de zuidzijde en daarna de overgebleven alleenstaande wilgen aan de noordzijde te snoeien. Ongeveer om de 3 jaar is de opzet gezien de staat van de bomen, de hoogte en het talud waartegen het hout moet worden afgevoerd.
De vrijwilligers werden rond het middaguur door de veldkeuken gastvrij onthaald op erwtensoep, tapas en brood en een aanvullende lekkernij. De kachel snorde en een muziekje was opgezet.
Met deze dag is dit seizoen ten einde. In november wordt waarschijnlijk gestart met knotwilgen op een tweetal locaties aan de Beusichemsdijk. Gekozen is om de geplande laatste werkdag 27 februari niet door te laten gaan. Dit omdat er nu dijkverbeteringswerkzaamheden bezig zijn en niet duidelijk is of de locaties en/of dijk dan wel toegankelijk zijn. Ook moet bekeken worden of de bomen gehandhaafd blijven ivm de in ontwikkeling zijnde vegetatiekaart en ruimte voor rivieren.

Tags: 

Reacties