U bent hier

Knotwilgen snoeien 12 december en 16 januari

De eerste snoeidag van dit seizoen in november kon vanwege het slechte weer en de vooruitzichten niet doorgaan. Dan is het altijd jammer dat het in de loop van de ochtend droog wordt en er zelfs een waterig zonnetje te voorschijn komt.
Echter wij moeten rond 8 uur een beslissing nemen op basis van het weer en de vooruitzichten ondermeer via buienradar.
Een nieuwe poging op de locatie aan de Beusichemsedijk zaterdag 12 december en 16 januari aanstaande. Een lange rij waar zeker 2 zaterdagen voor nodig zijn.
De bomen vormen de scheiding met een perceel grasland en de volkstuinen achter het Bakelbos . Deze bomen zijn al enkele keren door de werkgroep gesnoeid. Het dikkere hout is voor de bezitters van open haard of houtkachel, het overige resthout zal worden verbrand.
Stookvergunning is verleend. Het is een mooie en goed bereikbare locatie om een aantal uurtjes buiten te werken ten bate van natuur en landschap.
Bereikbaarheid: Vanaf de kruising Bakelbos/Beusichemsedijk is het slechts een klein stukje rijden, fietsen of lopen naar de afrit met huisnummer 7. Het is het huis wat verder gelegen vanaf de dijk. Volg de afrit naar beneden tot aan het huis of hek.
Voor gereedschap, koffie e.d. wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.
Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neem dan op de snoeidagf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, 4101 AM Culemborg.
Volgende snoeidagen: 6 en 27 februari 2016
Meer informatie en contact
Harry van de Warenburg, Grondzeilerweg 9 tel. 0345-514358 / snoeidag 06-44704754
e-mail: h.j.m.van.dewarenburg@freeler.nl
Wim Smits, Hoogeinde 8, Zoelmond, tel. 0345 -501671.

Tags: