U bent hier

Maak je keuze bekend

Het jaar is alweer bijna om. Velen zijn daarom al voorzichtig aan het nadenken over de voorbereidingen voor de feestdagen en mogelijk zelfs over vakantieplannen. Bij de NVWC zijn we bezig met de jaarplanning van de activiteiten en sommige van die activiteiten hebben wat meer voorbereidingstijd nodig. Vandaar dat wij al vooruit kijken naar het Hemelvaartkamp 2018, dat zal plaatsvinden van 9 tot 13 mei 2018.
Wij hebben een paar suggesties, laat ons weten wat je voorkeur is, op basis van alle reacties wordt de locatie bepaald. Maak uiterlijk voor 15 december via kampcoor@nvwc.nl je top vijf keuze bij ons bekend. Nieuw in de keuze lijst zijn twee locatie voorstellen op herhaling.
Op 25 januari zullen wij onze kamplocatie uit gaan zoeken.

Met vriendelijke groeten
Yme Jan en Ruud

Het dal van de Overijsselse Vecht, omgeving Ommen. In het Vechtdal vind je zo’n beetje alle Nederlandse landschappen. De Vecht die zo mooi meandert door het dal dat hij zelf geschapen heeft. Je zou je bijna afvragen waar je bent.

Het gebied van de Kempen, omgeving Valkenswaard en grensgebied met Nederland en Vlaams Limburg. Met de Kempen wordt zowel het gebied bedoeld in Zuidoost-Brabant en een stukje Limburg, als het noorden van België. De Kempen biedt veel natuur, is rustig, groen en afwisselend.

Weerribben. Je ziet er alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten vinden een plek in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld.
Geschikt voor mooie fietstochten maar eigenlijk zie je de mooiste natuur met een boot.

Zwin. Gelegen op het eiland Oost-Vlaanderen. Het Zwin is een slufter in een beschermd natuurgebied in de omgeving van Cadzand. Een groot plantenrijkdom en een paradijs voor vogels.

Texel. Wie kent het natuureiland bij uitstek niet! Vogels kijken op de buitendijkse kwelders van De Schorren of in de plassen achter de waddendijk. Waalenburg biedt talloze orchideeën en weidevogels.

De Lutte, is een gebied op zichzelf. Rondom bevinden zich meer dan twintig natuurgebieden in dit deel van Twente, die alle beheert worden door Natuurmonumenten. De variatie is enorm.

Kop van Noord-Holland. Landschap Noord-Holland bezit maar liefst 96 natuurgebieden verspreid over heel Noord-Holland. Waarvan de Hondsbosschezeewering en het Zwanenwater zonder meer wel bekend zijn. Mogelijkheid om vanuit hier Texel voor een dag te bezoeken.

Op herhaling:
Lauwersmeergebied. Noord Friesland / Groningen (2013)
Bij het horen van de naam Lauwersmeer, beginnen menige kampganger al te watertanden. Een onweerstaanbare wildernis voor elke natuurminnaar. Wellicht dat een dagje Schier als een mogelijk excursie gekozen wordt.

Viroinvallei, België (2000)
Het is wel vijf uur rijden, maar dan kom je in een zeer gevarieerd gebied. Kampgangers van toen weten te vertellen dat de enorme botanische rijkdom een grote verscheidenheid aan insecten aantrekt. En dus ook vogels. Voor de natuurliefhebber een waar Eldorado. Terecht nog een keer op de keuze lijst.

Tags: