U bent hier

Maak je keuze bekend...

HEMELVAARTKAMP 2019 Wij kunnen het een traditie noemen. Stemmen over de bestemming voor het komende Hemelvaartkamp, dat zal plaatsvinden van donderdag 30 mei tot zondag 2 juni 2019.
Wij hebben een paar suggesties voor je. Geef uiterlijk 16 december via kampcoor@nvwc.nl je top vijf aan ons door. Je eerste keus telt voor 50 punten terwijl je vijfde keus meetelt met 10 punten. Op basis van de meeste stemmen wordt de keuze bepaald. Bij gelijke stemmen geeft de bestemming met meeste punten de definitieve doorslag. Wij zullen op maandag 21 januari 2019 “onze” kampeerlocatie gaan uitzoeken.

Biesbosch
De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren met eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken. Beleef de natuur eens vanuit een kano. IJsvogels schieten voorbij, een kiekendief jaagt tussen het riet. Misschien laat de visarend zich van heel dichtbij zien. Vorig jaar broedden er twee paartjes visarend.

Kempen
Het gebied van de Kempen betreft de omgeving ten zuiden van Valkenswaard langs de Dommel en het grensgebied van Nederland en Vlaams Limburg. Hier wordt zowel het gebied bedoeld in Zuidoost-Brabant en een stukje Limburg als het noorden van België. De Kempen biedt veel natuur, is rustig, groen en afwisselend.

Drentsche AA
De Drentsche Aa is een beek en Nationaal Landschap. De beek meandert door dit gebied heen. De beek heeft een aantrekkelijke bovenloop (Amerdiep) en heeft veel zijtakken. Een paradijs voor vogels en planten. Wij hoeven ons niet te verbazen wanneer wij tegen een zwartblauwe rapunzel aan lopen.

Drents Friese Wold
Het Drents-Friese Wold is een groot aaneengesloten natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Rust en eindeloos dwalen kenmerken dit natuurgebied. Bos, heide stuifzand, vennen en beekdalgraslanden vormen belangrijke vogelbiotopen. Het gebied is ook heel interessant voor botanici. Wat te denken van de dennenorchis? Het Fochteloërveen ligt ook nog vlakbij.

Weerribben.
In de Weerribben zie je alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten vinden een plek in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld. Geschikt voor mooie fietstochten maar eigenlijk zie je de mooiste natuur vanuit een boot. Ook een uitstapje naar de Rottige Meenthe of het Waterloopbos behoort tot de mogelijkheden.

De Lutte
De Lutte is een gebied op zichzelf. Rondom bevinden zich meer dan twintig natuurgebieden in dit deel van Twente, die alle beheert worden door Natuurmonumenten. De variatie is enorm.

Texel/Kop van Noord-Holland.
Landschap Noord-Holland bezit maar liefst 96 natuurgebieden verspreid over heel Noord-Holland. Waarvan de Hondsbossche Zeewering en het Zwanenwater zonder meer bekend zijn. Het idee is ook om vanuit hier Texel met een dagexcursie, de buitendijkse kwelders van De Schorren en/of de plassen achter de waddendijk te bezoeken. De Polder Waalenburg biedt talloze orchideeën en weidevogels.

Op herhaling:
Lauwersmeergebied, Noord Friesland / Groningen (2013)
Bij het horen van de naam Lauwersmeer, begint menig kampganger al te watertanden. Een onweerstaanbare wildernis voor elke natuurminnaar. Wellicht dat een dagje Schier als een mogelijk excursie gekozen wordt.

Voorne Putten, Zuid-Holland (1998)
Het eiland bestaat uit de twee eilanden Voorne en Putten. Onze eerdere bezoek bracht ons een prachtige voettocht langs het strand naar Quackjeswater om daar de lepelaarkolonie te bezoeken. Teruggekomen wachtte de kampgangers stamppot van andijvie met voor de liefhebbers een bal gehakt. Een onuitwisbare herinnering.

Tags: