U bent hier

Prijsuitreikingen fotowedstrijd Natuur in de buurt

Voor de categorieën van de volwassenen: Close-up, Landschap, Overige fauna en Vogels is op woensdag 22 november een feestelijke prijsuitreiking gehouden en de KIDS! hadden een eigen prijsuitreiking op zaterdag 25 november tijdens een activiteit van de jeugdgroep.
Een overzicht van de winnaars en de juryrapporten.
De winnaars ontvingen de volgende prijzen
Sandra Aardema - winnaar van de hoofdprijs en de nummer 1 in de categorie overige fauna - ontving haar prijs, de Individuele workshop natuur/landschapfotografie uit handen van juryvoorzitter Henkjan Kievit, de organisator en sponsor van de hoofdprijs. De andere winnaars van de eerste prijs in hun categorieën: Hans Kunstman – close-up, Jonathan Vandevoorde – landschap en Harry Velders – vogels, ontvingen hun prijs, een Groeps workshop natuur/landschapfotografie, uit handen van Joost Reus, wethouder voor GroenLinks college gemeente Culemborg. Deze prijzen zijn gesponsord door gemeente Culemborg en worden georganiseerd door Vanellus Vanellus photo production. De winnaars van deze eerste prijzen ontvingen bovendien als naslagwerk het Praktijkboek landschapsfotografie, dat beschikbaar werd gesteld door LandschappenNL.
De winnaars van de tweede prijzen in de categorieën: Gijs Briene – close-up, Milou Oomens – landschap, nogmaals Gijs Briene - overige fauna en Clara Spoorenberg – vogels, ontvingen uit handen van Han Sloots, bestuurslid van de Natuur- en Vogelwacht, een waardebon van € 50,-, beschikbaar gesteld door de winkel van Vogelbescherming Nederland. Daarnaast mochten zij zelf een cadeau uitkiezen dat gesponsord werd door Vivara Natuurbeschermingsproducten.
De winnaars van de derde prijzen in de categorieën: Marry Kiks – close-up, Jan van Kats – landschap, Annemieke Fleer – overige fauna en Henk de Kruijf – vogels. ontvingen uit handen van Berry Lucas, redactielid van de Hak-al - organisator van de wedstrijd - een waardebon van € 20,-, beschikbaar gesteld door de winkel van Vogelbescherming Nederland. Ook zij mochten zelf een cadeau uitkiezen dat gesponsord werd door Vivara Natuurbeschermingsproducten.

Aan de KIDS! werden de prijzen overhandigd door Kars Veling, voorzitter van de NVWC en lid van de vakjury. De winnaar ontving een bioscoopbon ter waarde van € 40,-, de nummer 2 ging naar huis met een bioscoopbon ter waarde van € 30,- en voor de nummer 3 was er een bioscoopbon van € 20,-. Ook voor deze winnaars was er daarnaast nog een cadeau naar keuze dat gesponsord werd door Vivara Natuurbeschermingsproducten.
Reizende tentoonstelling winnende foto’s
Alle winnende foto’s zijn inmiddels afgedrukt op Fortex zodat deze gemakkelijk als een reizende tentoonstelling op diverse plaatsen getoond kunnen worden. Begin volgend jaar wordt een tentoonstelling gehouden in het stadhuis van Culemborg en in het eerste kwartaal 2018 worden activiteiten georganiseerd in de bibliotheek van het Weeshuis waarbij de foto’s ook tentoongesteld zullen worden.
Een video impressie van een deel van de inzendingen voor de fotowedstrijd Natuur in de buurt, Culemborg en omstreken. Georganiseerd door de NVWC. htps://www.youtube.com/watch?v=1GYsibLVSeM&feature=youtu.be
Zie ook tabblad fotopagina van de website.