U bent hier

Theetuin Hof van Vlaanderen van ons NVWC-lid Ada Wille

De Honddijker Theetuin is onderdeel van het ‘ Hof van Vlaanderen’, de naam die we voor onze plek bedacht hebben toen we hier kwamen wonen.

Het terrein is 1,6 ha groot en bestaat uit een weiland, moestuin, vlindertuin en tuin met verschillende borders, bomen en struiken. is een plek aan de Honddijk (nummer 2) waar u temidden van bloemen en planten, vlinders en bijen, kunt genieten van een kopje thee of koffie met een vers gemaakt taartje (‘petit gateau’).

Er is een leestafel met uiteenlopende informatie over flora & fauna. Wij vertellen u graag het e.e.a. over natuur en biodiversiteit en hoe u kunt bijdragen aan herstel en versterking in uw eigen tuin. Vanaf de Honddijk kunt u wandelend of fietsend het prachtige buitengebied van Culemborg ontdekken. En als u wilt kunt u- binnen 10 minuten- pootje baden op een strandje aan de Lek.

We hopen verschillende workshops te gaan organiseren- houdt u daarvoor de website http://www.honddijkertheetuin.nl in de gaten.

In verband met onze erfhond Bobbie worden honden niet toegelaten in de theetuin-sorry! U kunt u hond buiten het hek vastleggen dan zorgen wij voor en bak vers water. De theetuin is bij mooi weer iedere zondag open vanaf 11:00 uur! Op verzoek is de theetuin voor groepen open te stellen. Vrienden van het Hof van Vlaanderen Vind je het leuk om te tuinieren en lekker buiten bezig te zijn? Wordt dan vriend van ons erf. We organiseren met regelmaat een klusdag waarbij we in een team projecten op het erf aanpakken. Wij zorgen uiteraard voor een natje en een droogje.

Inkomsten uit de theetuin worden benut om de biodiversiteit van het terrein verder uit te bouwen door aankoop van nestkasten, beplanting, bijenhotels etc.

Je kunt ook de facebook.-pagina bezoeken.