U bent hier

Trektelling 23 augustus 2015

door Louis van Oort

Op de rand van zomer en nazomer begint het trektelseizoen op gang te komen. De afgelopen weken werd al een handvol keren geteld, door met name Daniël Beuker, maar deze prachtige zondagmorgen waren vijf tellers present

Met een strakke oostenwind (dat zijn we niet gewend in deze tijd van het jaar) waren de verwachtingen al behoorlijk hoog gespannen. Eerlijk gezegd viel het echter nogal tegen. Toch sta je zelden voorniets op de post en ook nu viel er nog genoeg te genieten. Bijvoorbeeld van de twee ongelofelijk kleine valkjes die al vroeg boven de post hingen en naar oost vlogen. We waren zo verbouwereerd dat we niet goed wisten wat we ermee aan moesten. Totdat ze even gingen zwenken en bleek dat we te maken hadden met twee boomvalken die blijkbaar door de harde tegenwind erg klein en gedrongen overkwamen.

De rest van de telling werd opgeleukt door wat plukjes zwaluwen (boer- en huis-) en kwikstaarten (gele en witte). De mooiste vogel ter plaatse was een prachtige 1ste winter mannetje gekraagde roodstaart.

En… vanaf nu wordt het alleen maar mooier.

Een moooi overzicht van de totalen van vandaag staan op http://trektellen.nl/count/view/241/20150823