U bent hier

Verslag lezing van 17 januari

Afgelopen woensdag was er een prachtige lezing over de natuur rond Arnhem door natuurbeschermer, fotograaf en verteller Koos Dansen. Hij nam ons mee op een denkbeeldige fietstocht in en om zijn woonplaats Arnhem, waar hij de afgelopen jaren zo’n 200 soorten vogels fotografeerde.
Koos Dansen was werkzaam bij Geldersch Landschap & Kastelen. Hij gaf een boeiende en afwisselde lezing, waarbij hij het geheel ook een zeer persoonlijk tintje gaf. Er waren prachtige opnames, voor een deel gemaakt vanuit zijn mobiele schuilhutje. Hiernaast ook uit eigen tuin en vanuit een door hemzelf gemaakt boshut op de Veluwe voor een drinkplas.
Door geduldig te observeren en af te wachten kreeg hij vogels en zoogdieren voor de lens, wat leidde tot bijzondere opnames. Ook liet hij zien, dat er in een niet te grote tuin in de stad al veel te zien is. Aan het eind liet hij de ontwikkelingen zien in een nieuw aangelegd natuurpark tussen Arnhem en Nijmegen, park Lingezegen. Dit sloot mooi aan bij onze eigen plannen voor de natuur rond Culemborg. Het liet zien hoe je weilanden kunt omtoveren tot mooie natuurpareltjes, met veel oog voor biodiversiteit. Ons thema voor komende woensdag.
Er was wederom een zeer goede opkomst, toch wel onverwacht gezien het slechte weer. Hulde voor Annette, die iedere keer weer in staat blijkt om een prachtige lezing te verzorgen.
Bij aanvang stond Kars nog even stil bij het overlijden van een oud-lid Joop Schuurman, jarenlang actief binnen de klusgroep en de nestkastengroep.

Tags: