U bent hier

Vrijwilligers Natuurfeestdagen voor basisschoolleerlingen gevraagd

De Natuurfeestdag is een jaarlijks project in een samenwerking van de basisscholen, gemeente Culemborg, NME, Staatsbosbeheer en NVWC. Een praktische natuureducatie voor leerlingen van de basisscholen.

Elk jaar doet een aantal NVWC-leden mee aan deze activiteit. Wil je ook als vrijwilliger namens de NVWC meewerken op de Natuurfeestdagen voor de basisscholen? De buitendagen vinden plaats in het griend van de Vretstrooi op maandag 29 februari, dinsdag 1 en donderdag 3 maart 2016. De leerlingen gaan in kleine groepjes actief in de weer: wilgenhout snoeien, de takken uitdragen, takken schillen, daarna takken stekken en tot slot brood bakken aan een geschilde tak boven een groot vuur. De vrijwilligers van de NVWC en SBB begeleiden groepjes van 5-6 leerlingen bij deze activiteiten.

De NVWC is gevraagd of we voor deze drie dagen twee begeleiders per ochtend en twee per middag kunnen verzorgen. In totaal dus 12 personen een halve dag. Je kunt als vrijwilliger meedoen op een ochtend of een middag; een hele dag kan ook, graag zelfs want het heeft de voorkeur als je een hele dag beschikbaar bent. Voor een lekkere lunch bij het houtvuur wordt gezorgd.

Gerben Overweg is namens de gemeente de organisator van dit project. Hij maakt het draaiboek voor de scholen en de medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer en NVWC. Hij zal t.z.t. alle deelnemers informeren over de planning, de activiteiten, de locatie en andere praktische zaken.

Zie voor meer informatie: Informatie Natuurfeestdagen 2016.pdf

Interesse om mee te doen?
Je kunt je, mèt je voorkeur voor een dagdeel/datum, opgeven bij:
Han Sloots (coördinatie vrijwilligers van de NVWC)
e-mail: hannvwc@gmail.com
telefoon: 0345-518716 of 06-10385774

foto's van natuurfeestdagen 2015: Hans Kunstman