U bent hier

Winnaar fotowedstrijd juli

Winnaar maand juli is deelnemer KIDS categorie
Met precies de helft van de stemmen is Lara Zielhorst (8 jaar) met een opname van een landkaartje tussen het koolzaad winnaar geworden van de maand juli in de fotowedstrijd van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg (NVWC). Marry Kiks eindigde met 43% op de tweede plaats, Frans Verstraten kreeg 4% van de stemmen en 3% was voor Dirk van Opheusden.

Lara is al een paar jaar lid van de jeugdgroep van de NVWC en doet heel vaak mee aan de activiteiten die voor de jeugd georganiseerd worden. Schepnetten in slootjes, stenen zoeken langs de Lek en uilenballen pluizen, zijn favoriet bij Lara. “Bij het pluizen vind je allemaal botjes van verschillende muissoorten en het is leuk om die botjes dan op de goede plek op het voorbeeld te plakken”.
Samen met haar opa die ook lid is van de NVWC ging ze op pad om foto’s te maken in het veld. Ze vond het heel spannend of haar foto zou winnen en is heel blij met de mooie ingelijste afdruk.

Zo’n beetje elke vier weken wordt een activiteit georganiseerd voor de Jeugdgroep. Dat gaat vaak in samenwerking met de Insectenwerkgroep, de Klusgroep of andere deskundigen. Het aller belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen het naar hun zin hebben en het interessant vinden. Want het is toch ook de bedoeling dat ze wat opsteken van de activiteiten die georganiseerd worden.
Geïnteresseerd om een keer mee te doen? Je mag eerst drie keer meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Je mag ook een vriend of vriendinnetje meenemen. Op www.nvwc.nl vind je het jaarprogramma met alle jeugdactiviteiten.