U bent hier

Zoektocht naar de Zwartblauwe rapunzel in de Drentsche Aa

Hemelvaartkamp (30 mei tot en met 1 juni 2019)

Gebied
We weten dat het gebied van de kronkelende Drentsche Aa de keuze is geworden voor het Hemelvaartkamp 2019. Inmiddels is ook de camping bekend. Wij gaan kamperen in het gebied van Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa op camping de Vledders in Schipborg.

De Drentsche Aa is één van de best bewaarde beekdalen van Nederland. In dit gebied liggen bijzondere (deel) natuurgebieden.
Om te beginnen liggen het Balloërveld en het Eexterveld op korte afstand van de camping. Hier vinden wij dotterbloemhooilanden langs de beken, oude bossen en bronnen. De botanici onder ons kunnen zich nu al verheugen op vele plantensoorten. Het gebied kent het hoogste aantal plantensoorten per ha. van Drenthe. Naast de duizenden bloeiende orchideeën komt hier ook de Zwartblauwe rapunzel voor. Veel planten betekent ook veel vlinders, libellen, vogels en reptielen. Kortom een Hemelvaartkamp om naar uit te kijken.

Camping
Op de camping zijn er verschillende accommodatie beschikbaar, voor deelnemers die niet over een eigen kampeermiddel beschikken. Wanneer je hiervan gebruik wil maken, informeer dan vooraf naar de beschikbare mogelijkheden. Het is voor de hand liggend dat de beheerder een uiterlijk datum heeft vastgesteld voor de reservering. De kampeerplaatsen hebben wij gereserveerd van 29 mei tot en met 2 juni.

Op dinsdag 12 maart, aanvang 20.00 uur, is er een kampvergadering in de Steenuil waar we verdere afspraken gaan maken en mogelijke vragen zullen beantwoorden.

Voor meer informatie over de camping en de accommodaties.
www.devledders.nl/accommodaties/verhuur

Met vriendelijke groeten
Ruud Post
Yme Jan Bosma
kampcoor@nvwc.nl

Tags: