U bent hier

Prijzen van de fotowedstrijd

Hoofdprijs fotowedstrijd Natuur in de buurt
Individuele workshops natuur- en landschapsfotografie

Heb jij de allermooiste natuurfoto gemaakt van de hele fotowedstrijd Natuur in de buurt van de NVWC? Dan win je een individuele workshop natuurfotografie! De workshop wordt gegeven en gesponsord door Henkjan Kievit, professioneel natuurfotograaf van Vanellus Vanellus photo productions. Henkjan fotografeert de natuur al sinds zijn 12e jaar. Samen met hem ga je je een hele dag toeleggen op het fraai in beeld brengen van de natuur in en rond Culemborg. Na ontvangst met een kopje koffie of thee, legt Henkjan uit hoe je verschillende natuur- en landschapsonderwerpen het beste fotografisch kunt benaderen. Apparatuur, licht en (on)scherpte  worden met voorbeelden uitgelegd. Compositie, uitsnede en beeldverhouding komen ook aan bod. Daarna gaan jullie het veld in en dan mag jij het bepalen. Wil je je gaan toeleggen op macrofotografie van bloemen en vlinders of heb je altijd al een goede foto willen maken van een weids landschap dat de sfeer goed weergeeft. Zeg het maar, jij bepaalt. Na afloop van de veldsessie bekijken en bespreken jullie samen het resultaat. Je krijgt nog een aantal tips mee over voor de nabewerking zodat de foto’s helemaal perfect zullen zijn! Als naslagwerk ontvang je bovendien het Praktijkboek landschapsfotografie.

 

Winnaar categorie fotowedstrijd Natuur in de buurt
Groepsworkshop natuur- & landschapsfotografie

Ben jij één van de fotografen die de eerste prijs heeft gewonnen in een van de vier categorieën? Dan win je, samen met de andere eerste prijs winnaars,  een groepsworkshop natuurfotografie! De workshop wordt gegeven door Henkjan Kievit, professioneel natuurfotograaf van Vanellus Vanellus photo productions en gesponsord door gemeente Culemborg. Henkjan fotografeert de natuur al sinds zijn 12e jaar. Hij zal jullie een middag lang alle fijne kneepjes van de natuurfotografie bijbrengen. Jullie worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Na een korte kennismaking krijgen jullie eerst uitleg over de theorie. Henkjan legt uit hoe je als fotograaf je onderwerp het beste kunt benaderen en welke technieken je het beste kunt gebruiken op je camera. Licht, compositie en uitsnede komen ook aan bod. Dan gaan jullie het veld in! Jullie gaan zelf aan de slag om alles in de praktijk te brengen. Henkjan geeft aanwijzingen of wijst je de weg als je iets specifieks wilt proberen. Na afloop van de veldsessie bekijken en bespreken jullie samen het. Je krijgt nog een aantal tips mee over voor de nabewerking zodat de foto’s helemaal perfect zullen zijn! Als naslagwerk ontvang je bovendien het Praktijkboek landschapsfotografie.

 

De nummers 2 en 3 in een categorie ontvangen ook een mooie prijs
Prijzen zoals insecten- en nestkasten, waterschalen vogelposter zijn beschikbaar gesteld door Vivara Natuurbescherminsproducten. De winkel van Vogelbescherming Nederland sponsort  met acht cadeaubonnen ter waarde van € 20 en € 50.

Over NVWC

Al meer dan 40 jaar zet de NVWC zich actief in voor de natuur in en om Culemborg. Er is in die 40 jaar veel gedaan om de natuur en het Culemborgse landschap mooier, aantrekkelijker en toegankelijker te maken, én om haar te beleven en er van te genieten. Met regelmaat worden bestuurders, politici en professionals geïnformeerd over het werk van het NVWC. Een van de grote uitdagingen is om het grote publiek, de burgers van Culemborg – jong en oud - en daarbuiten, ook te betrekken.