U bent hier

Spinnen in Ronde Haven en Baarsemwaard

Spinneweb met rijp

Veel mensen krijgen de kriebels van spinnen. Dat is niet nodig want ze hebben het nooit op ons gemunt. Wij zijn objecten voor ze. Als we ze echt goed gaan bekijken zijn ze heel mooi. Schitterende ogen en fraaie kleuren en veel verschillende vormen. Het zijn achtogige miniatuur leeuwen met slagtanden en al. Daar komt nog bij dat ze geweldige jachtmethoden hebben. Hun webben zijn veelvormig en fraai, vooral in de herfst in de ochtendmist...

We gaan ze tijdens de excursie met Annette van Berkel bewonderen en bijvoorbeeld bekijken hoe een kruisspin een prooi vangt. De plaats van de spin in de natuur zal uitgebreid ter sprake komen. Ook hun paringsritueel is uiterst boeiend en met wat geluk zullen we een mannetjesspin een vrouwtje zien benaderen. Hoe het vervolgens afloopt met het mannetje, de eieren en de jonge spinnen komt allemaal aan bod! Kortom: het spinneleven in een notendop!

Spinnen houden niet van regen en harde wind. Bij regen gaat de excursie niet door. Zaterdag 8 september om 10:00 uur bij de Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg. Duur: ca. 2 uur. Meenemen: Verrekijker (is omgekeerd een loep) / loep / loeppotje.

Datum: 
zaterdag 8 september 2018