Skip to content

Basiscursus vogelherkenning 2023-2024: nog enkele plaatsen beschikbaar

Ook zo benieuwd wat daar zo vrolijk zingt en kwettert? Welke vogel is dat? En wat voor gans zit daar op die plas?

Vanaf oktober 2023 tot april 2024 wordt door leden van de vogelwerkgroep van de NVWC een cursus praktische vogelherkenning georganiseerd. Eindelijk heb je de kans om je kennis over vogels te vergroten. Beginnende vogelaars, al of niet lid, jong (minimaal 12 jaar) of volwassen kunnen deelnemen aan de cursus. In 8 avonden wordt op praktische wijze verteld waaraan je vogels in het veld kunt herkennen. Tijdens excursies krijg je de kans om je nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen.

 

De cursus wordt gegeven op woensdagavonden. Op deze avonden worden de in Culemborg e.o. meest voorkomende vogels geïntroduceerd. In het kader van de cursus zijn er een aantal excursies op zaterdagochtenden in de nabijheid van Culemborg waarbij we ons verplaatsen per fiets.

Na deze cursus kunnen de deelnemers niet alleen veel vogels in het veld herkennen, maar ook hun specifieke geluiden en gedrag worden behandeld.

 

De avonden vinden plaats in clubhuis De Steenuil en duren 1,5 à 2 uur. De excursies op de zaterdag duren ongeveer 2 uur. De kosten van de cursus bedragen voor leden €25, niet-leden betalen €35. Deze kosten zijn inclusief koffie en thee. Niet-leden die zich bij aanmelding direct opgeven als lid/donateur van de NVWC, betalen eveneens € 25. Na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief. Alle informatie over het lidmaatschap van de NVWC is op deze website te vinden via de link Lid worden?.

 

Opgave voor deelname aan de cursus kan door een mailtje te sturen naar cursusleider Han Sloots, hannvwc@gmail.com. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 25 personen. Opgeven kan tot en met 1 september 2023 of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je een bevestiging en een verzoek tot betaling van het cursusgeld.

 

Fotocollage: wilde zwaan, koperwiek, kramsvogel, dodaars – foto Kars Veling

Back To Top