Skip to content

Koninginnenpage in tuin Wim Kievit (Culemborg)

Gistermiddag, toen mijn vader me riep omdat hij en Annette een bruine winterjuffer in de tuin hadden gespot en ik naar buiten liep om te komen kijken, werd Annette plotseling gebeld. Het was Wim Kievit die een Koninginnenpage in de tuin had zitten. Annette zei dat ze meteen ging vertrekken en dat ik en mijn vader mee mochten als we wilden. Mijn vader had het te druk maar ik wilde natuurlijk maar wat graag mee. Veel tijd was er niet ‘want anders is de vlinder misschien al weer weg’. Dus ondanks het kippeneindje stapten we in de auto en scheurden we weg. Eenmaal aangekomen in de Prins Bernardstraat zat de imposante vlinder er gelukkig nog. Hij liet zich minstens een kwartier lang rustig fotograferen en filmen voordat hij wegvloog. En dat leverde mooie beelden op…

Tijn Smeeman

Back To Top