U bent hier

Nieuws

vrijdag 18 oktober 2019
Ruud Post

Afgelopen woensdag (16 oktober) heeft Kars Veling antwoord gegeven op de vraag; “wat betekend klimaatverandering voor onze vlinders”. In een bijzondere lezing zijn de gevolgen van de klimaatverandering op vlinders, libellen en de Nederlandse biodiversiteit in beeld gebracht.

maandag 7 oktober 2019
Margreet de Nie

Het is herfst, maar ook nu is er heel veel moois te zien in de natuur en de zon laat zich vast nog wel zien in oktober! In deze Tsjielp!! veel activiteiten in het bos, maar ook rondom de oogst en in het kader van Nacht van de Nacht.

zondag 1 september 2019
Margreet de Nie

De nieuwe Tsjielp!! staat weer tjokvol activiteiten. Komende weken wordt er erg veel georganiseerd (niet alleen door de NVWC) en het aanbod is heel divers. Er is vast wel iets bij waaraan u wilt deelnemen.

zondag 18 augustus 2019
Ruud Post

In samenwerking met Theater de Fransche School
De film: de verborgen wereld van de Strabrechtse heide

vr 20-09-2019 | 20:00 uur | zaal open vanaf 19:30 uur
Prijs: € 10,00 (normaal)
De Fransche School, Havendijk 1, Culemborg

woensdag 14 augustus 2019
Karin Verspui

Op de excursie van de insectenwerkgroep naar de Plateaux van 11 augustus vonden we de Spaanse vlag (Euplagia quadripuctaria) bij de vloeiweiden. De meeste waarnemingen van deze nachtvlindersoort komen uit Limburg en in dit natuurgebied in Noord-Brabant was de Spaanse vlag nog nooit waargenomen.

maandag 5 augustus 2019
Johan De Kruif

De reeën lieten zich zaterdagmorgen in de Regulieren goed zien aan de 4 opgekomen excursieleden. Wel was duidelijk, dat de bronst nog niet echt begonnen was. Hiervoor was het kennelijk nog iets te vroeg. Aan het gedrag te zien, is dit echter in de komende weken zeker te verwachten.

woensdag 24 juli 2019
Han Sloots

De cursus Vogelherkenning voor beginners heeft het maximum aantal van 30 deelnemers bereikt. Daarmee is de cursus volgeboekt. Er is een wachtlijst ingesteld, voor het geval er plaatsen vrijkomen.

donderdag 18 juli 2019
Johan De Kruif

Artikel overgenomen uit Culemborgse Courant.

woensdag 17 juli 2019
Johan De Kruif

Op zaterdag ochtend ging de jeugdgroep van de Natuur en Vogelwacht naar Nieuw Wulven op zoek naar de ringslangen. Els Tove van de ringslangenwerkgroep in Houten leidde ons langs verschillende broeihopen. De ringslang die thuis was mochten de kinderen ook vast houden. Ook had ze huiden van de vervelling en eieren.

vrijdag 12 juli 2019
Johan De Kruif

Loes Plaisir heeft aangegeven, dat zij na 25 jaar trouwe dienst, waarvoor veel dank, wil stoppen per 1 januari 2020 met de coördinatie van de Hak-al bezorging. We zoeken nu een nieuwe coördinator.

Pagina's