U bent hier

Nieuws

woensdag 1 maart 2023
Gijsje van Ingen

Deze nieuwsbrief steekt een klein beetje in een ander jasje. We vieren hiermee dat het bijna voorjaar is (de natuur staat op springen!) en ook dat vandaag de 150e editie van de Tsjielp!! wordt verspreid. Met dank aan de fotografen voor de mooie beelden.

dinsdag 28 februari 2023
Gijsje van Ingen

Ook in 2023 wil SOVON Vogelonderzoek doorgaan met het nestonderzoek van de merel. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van door SOVON opgeleide vrijwilligers die onderzoek doen naar het nestsucces van merels. Een van die vrijwilligers ben ik en binnenkort ook Johan de Kruif.

maandag 6 februari 2023
Gijsje van Ingen

Na de afgelasting van de knotdag in januari vanwege het zeer slechte weer was de snoeidag van 4 februari een succes dankzij extra vrijwilligers en een tweede kettingzager. Prachtige weersomstandigheden en een grote opkomst van vrijwilligers van de NVWC en het Collectief Redichemse Waard.

woensdag 1 februari 2023
Gijsje van Ingen

De agenda van februari is goed gevuld: cursus, lezing, natuurfilm "Wild port of Europe" en Gerrit Jan gaat weer op pad om vogels te spotten, zowel met de jeugd als met zijn maandelijkse excursie.

maandag 30 januari 2023
Gijsje van Ingen

Sinds enkele jaren controleren en onderhouden 2 deelnemers van onze nestkastenwerkgroep ca. 40 mezenkastjes langs de Lange Dreef en de Van Pallandtdreef.

vrijdag 27 januari 2023
Gijsje van Ingen

In februari gaat de vogelcursus van start met 3 cursusavonden en een excursie. Inleiding door organisator Han Sloots, de 2e avond door Leo van der Kooij (stand- en trekvogels), de 3e door Ruud Post (watervogels). Het geleerde kan in  praktijk worden gebracht tijdens de excursie.

zondag 1 januari 2023
Gijsje van Ingen

De Natuurfeestdag is een jaarlijks project in een samenwerking van basisscholen, gemeente Culemborg, NME, Staatsbosbeheer en NVWC. Een praktische natuureducatie voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen.

zondag 1 januari 2023
Gijsje van Ingen

De knotploeg stroopt de mouwen weer op, maar ook de jeugdgroep: er moet een huis worden ingericht.....

zaterdag 31 december 2022
Gijsje van Ingen

De kampcommissie (Ruud Post en Yme Jan Bosma) zoekt voortaan vooraf een kamplocatie met meer aandacht voor huuraccommodatie.

vrijdag 23 december 2022
Gijsje van Ingen

Gerrit Jan Klop staat op 4 februari weer klaar voor een nieuwe excursie van "Vogels in de buurt".

Pagina's