U bent hier

Nieuws

vrijdag 16 april 2021
Han Sloots

Op woensdag 21 april 2021 organiseert Vogelbescherming Nederland het online symposium Basiskwaliteit Natuur, voorwaarde voor herstel! Tijdens dit symposium zal Vogelbesch

woensdag 14 april 2021
Johan De Kruif

Juf Danielle stuurde ons foto's van het uilen/roofvogelproject wat in een themaweek op de PWA=school in Beusichem werd gehouden. Wij hadden materiaal en uilenballen beschikbaar gesteld vanuit de nestkastenwerkgroep. Kinderen waren erg enthousiast en het was erg leerzaam.

zaterdag 10 april 2021
Johan De Kruif

In onze brievenbus deze week het bericht, dat Sonja van Baren is overleden. Zij was enige tijd ook lid van de NVWC en bezocht diverse keren onze lezingen. Zij was vooral bekend als bestuurslid en actief lid van de natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden, waar zij ook erelid was.

zondag 4 april 2021
Kars Veling

Het is begin april en de vlinders komen goed los. Uiteraard zijn de vier winteroverwinteraars, citroenvlinder, dagpauwoog, gehakkelde aurelia en kleine vos al gesignaleerd, maar de komende tijd zijn ook de vier soorten koolwitjes, bont zandoogje en boomblauwtje te verwachten.

zaterdag 3 april 2021
Margreet de Nie

Zon, regen, hagel, sneeuw, onweer: het kan allemaal in april. Maar het blijft de moeite waard om eropuit te trekken of om online een "uitstapje" te maken. In deze Tsjielp!! van april wat suggesties.

donderdag 4 maart 2021
Johan De Kruif

Standpunt NVWC mbt de plaatsing van windmolens in Culemborg, zoals eerder als artikel geplaatst in de Hak-al (Hak-al december 2020)

Windmolens

maandag 1 maart 2021
Margreet de Nie

De natuur ontwaakt en we snakken er naar om weer met een groep op pad te kunnen gaan, maar moeten nog even geduld hebben. Het betekent niet, dat er niets gebeurt binnen de NVWC.

maandag 1 maart 2021
Johan De Kruif

Bezorger Hak-al gezocht voor de wijk Goilberdingen/Parijsch
Op de oproep in februari heeft een bezorger zich gemeld, maar de wijk
Goilberdingen/Parijsch is zo gegroeid, dat een extra bezorger daar welkom zou zijn.
Vindt u het leuk en heeft u tijd om eens per drie maanden mee te werken aan het

dinsdag 2 februari 2021
Margreet de Nie

Het vriest nog, maar deze Tsjielp!! van februari brengt hopelijk een beetje voorjaarsgevoel. De activiteiten voor komende maand zijn nog deels online, maar daarom niet minder interessant.

vrijdag 15 januari 2021
Han Sloots

Donderdag 14 januari verscheen tot onze verbazing en ergernis op de landelijke nieuwspagina 6 van het Algemeen Dagblad een artikel onder de kop “Knotten langs de Lek”.

Pagina's