U bent hier

Vogelcursus

Het bestuur heeft het plan opgevat om een vogelcursus te organiseren voor iedereen die het leuk vindt om vogels (beter) te leren herkennen. Per groep vogelsoorten, zoals watervogels, steltlopers, zangvogels en dergelijke zouden de volgende onderwerpen aan de orde kunnen komen: de kenmerken van de vogels, het gedrag, waar en wanneer kunnen we ze vinden en de geluiden waaraan we de verschillende vogelsoorten kunnen herkennen. Ongetwijfeld zal ook de apparatuur die je kunt gebruiken bij het vogelen de revue passeren.
Gedacht wordt aan 7 – 8 (woensdag-)avonden in de periode oktober 2018 – mei 2019, telkens gevolgd door een excursie om het geleerde in praktijk te brengen. Als cursusgevers worden gepokt en gemazelde vogelaars van de vogelwerkgroep benaderd. Er zal een kleine vergoeding worden gevraagd voor materiaalkosten en dergelijke. De cursus is in principe bedoeld voor volwassenen en jongeren van 12 jaar en ouder.
Als je interesse hebt voor zo'n cursus laat dat dan weten via hannvwc@gmail.com.
Dit is nog geen inschrijving, maar een peiling van de belangstelling. Pas als voldoende mensen reageren, starten we de definitieve inschrijving.

Reacties

Ik heb interesse voor de vogelcursus en wil graag geinformeerd worden als de cursus doorgaat en ik mij kan inschrijven. Trix Bakker info@trixhoutenspeelgoed.nl Prins Bernhardstraat 24 4101 HW Culemborg

Goedendag, ook ik heb zeker interesse in de vogelcursus. Het lukt me niet om via bovenstaand mailadres door te linken, vandaar maar even geregeerd op deze site. Met groet, Ineke de Weerdt