Skip to content

OP VELER VERZOEK: nogmaals film “Onder het Maaiveld”

OP VELER VERZOEK: nogmaals film “Onder het Maaiveld”

Wanneer

28 januari 2024    
14:30 - 16:00

Waar

Theater De Fransche School
Havendijk 1, Culemborg

We gaan nogmaals ondergronds in Theater de Fransche School met de film Onder het Maaiveld”, eerder vertoond in juni 2023. Deze documentaire ontving een zeer hoge waardering van de bezoekers.

 

De film wordt in het algemeen gezien als een belangrijk verbindend visueel verhaal binnen de discussies die gaande zijn over de relatie tussen de mens, de natuur en de waarde van een gezonde bodem als basis van ons bestaan.
De makers van de film maken het ongeziene gezien en gaan hiervoor ondergronds. De film inspireert, verwondert en geeft inzicht in de bodem van een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben (microscopische eencellige diertjes) en geleedpotigen.
We staan op het punt een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

 

Voor vandaag hebben wij Ada Wille uitgenodigd om de film te introduceren. Zij is al jarenlang enorm actief om meer biodiversiteit te krijgen in Culemborg. Het terugwinnen van biodiversiteit is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zij heeft hierin een voortrekkersrol. Niet alleen via kennisoverdracht en bewustwording maar ook als initiatiefneemster van het Kuilenburger Polder Plan. Dit plan heeft als doel het natuurinclusief inrichten van de polders Redichem en De Geeren in het oostelijk buitengebied van Culemborg.
De film Onder het Maaiveld laat op een bijzondere manier zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten.

 

Een film van Mark Verkerk & Ignas van Schaick.
Duur van de film: 83 minuten.
Datum: zondagmiddag 28 januari.
Starttijd: 14:30 uur.

 

Prijs ticket: € 13,50.
Leden van NVWC betalen € 11,00 met kortingscode NVWClid.
Vriend van Theater de Fransche School èn lid van de NVWC € 8,50 met kortingscode NVWClidvriend.
In de ticketprijs zit een drankje naar keuze.
Bestel hier uw ticket.

 

Locatie: Theater de Fransche School
Havendijk 1, Culemborg
Telefoon: 0345 – 521546

Back To Top