U bent hier

Publicaties

Op deze plek vindt u diverse te downloaden publicaties van de NVWC. Een groot deel hiervan is opgemaakt in pdf-formaat. Overname van volledige artikelen is uitsluitend toegestaan na toestemming (vooraf) van de auteur. Citeren is uiteraard toegestaan, mits de bron en auteur worden vermeld.

Hak-al

De Hak-al is het verenigingsblad van de NVWC. Leden krijgen het blad drie- à viermaal per jaar thuisbezorgd of toegestuurd. Ook kunnen leden er voor kiezen de Hak-al alleen digitaal te ontvangen, stuur dan een mail naar de ledenadministratie (ledenadmin@nvwc.nl). Hieronder kun je de Hak-als van de laatste jaren en enkele bijzondere oudere nummers bekijken. Wilt u ook schrijven voor de Hak-al? Stuur uw artikel naar gabriellevanappeldoorn@ziggo.nl. Foto's en andere afbeeldingen ontvangen we bij voorkeur via wetransfer https://wetransfer.com/. Aanmeldingen hiervan graag versturen naar hakalopmaak@nvwc.nl.

Tsjielp!!

Het NVWC-bestuur stelt Tsjielp!! samen voor NVWC-leden en belangstellenden. Tsjielp!! verschijnt aan het begin van elke maand, met uitzondering van de zomermaanden. U treft hieronder de drie meest recente Tsjielpen aan. Alle oudere exemplaren zijn opgenomen in het digitaal archief van de NVWC. U kunt ze opvragen bij het bestuur. Wilt U op de verzendlijst komen voor de Tsjielp (U hoeft niet persé lid te zijn) stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@nvwc.nl.

 

 

 

 

Onderzoeksartikelen

 

 

Nestkastenroute

De nestkastenroute loopt over het terrein van Kinderboerderij De Heuvel aan de Weithusen.
Tijdens deze wandeling van ca. 15 minuten komt u nestkasten voor Betuwse broedvogels tegen .
Zo krijgt u een beeld van nestkasten voor algemene en bijzondere vogelsoorten.
Ruud Post heeft de routebeschrijving geschreven.