U bent hier

Publicaties

Op deze plek vindt u diverse te downloaden publicaties van de NVWC. Een groot deel hiervan is opgemaakt in pdf-formaat. Overname van volledige artikelen is uitsluitend toegestaan na toestemming (vooraf) van de auteur. Citeren is uiteraard toegestaan, mits de bron en auteur worden vermeld.

Hak-al

De Hak-al is het verenigingsblad van de NVWC. Leden krijgen het blad drie- à viermaal per jaar thuisbezorgd of toegestuurd. Ook kunnen leden er voor kiezen de Hak-al alleen digitaal te ontvangen, stuur dan een mail naar de ledenadministratie (ledenadmin(apestaartje)nvwc.nl). Hieronder kun je de Hak-als van de laatste jaren en enkele bijzondere oudere nummers bekijken. Wilt u ook schrijven voor de Hak-al? Stuur uw artikel naar gabriellevanappeldoorn(apestaartje)ziggo.nl. Foto's en andere afbeeldingen ontvangen we bij voorkeur via wetransfer https://wetransfer.com/. Aanmeldingen hiervan graag versturen naar hakalopmaak(apestaartje)gmail.com

Tsjielp!!

 

Het NVWC-bestuur stelt Tsjielp!! samen voor NVWC-leden en belangstellenden. Tsjielp!! verschijnt aan het begin van elke maand, met uitzondering van de zomermaanden. U treft hieronder de drie meest recente Tsjielpen aan. Alle oudere exemplaren zijn opgenomen in het digitaal archief van de NVWC. U kunt ze opvragen bij het bestuur. Wilt U op de verzendlijst komen voor de Tsjielp (U hoeft niet persé lid te zijn) stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief(apestaartje)nvwc.nl.

Onderzoeksartikelen

 

 

Nestkastenroute

De nestkastenroute loopt over het terrein van Kinderboerderij De Heuvel aan de Weithusen.
Tijdens deze wandeling van ca. 15 minuten komt u nestkasten voor Betuwse broedvogels tegen .
Zo krijgt u een beeld van nestkasten voor algemene en bijzondere vogelsoorten.
Ruud Post heeft de routebeschrijving geschreven.