Skip to content

Jeugdactiviteit: Ouder-kind-excursie naar de Zouweboezem

Jeugdactiviteit: Ouder-kind-excursie naar de Zouweboezem

Wanneer

13 april 2024    
13:00 - 16:00

Waar

Zouweboezem
Veldweg of Boezemweg, Lexmond

De NVWC jeugd gaat buiten het werkgebied op excursie. We gaan naar de Zouweboezem, dit is een in de veertiende eeuw gegraven boezemgebied dat diende als opvang van het overtollige water uit de omliggende polders. De Zouweboezem is het kleinste belangrijke vogelgebied van Nederland, met als voornaamste broedvogel de purperreiger. Misschien krijgen we nog een porseleinhoen te zien.

 

 

Het is een ouder- kind excursie; ouders zijn ook welkom om mee te gaan. We verzamelen om 13:00 uur bij De Steenuil. Van daaruit rijden wij gezamenlijk naar de Zouweboezem.
Graag horen wij wie zelf rijdt en of u nog plek heeft in de auto. Belangrijk: denk wel aan een auto/kinderstoel of zitverhoger. De Zouweboezem is een nat gebied, daarom is het aan te raden om laarzen aan te trekken. Mocht je een verrekijker hebben neem die dan mee.

 

De activiteit duurt tot half 4. Als uw kind meerijdt met iemand anders dan kunt u hem of haar om 16:00 uur bij De Steenuil weer ophalen. Heb je zin om te komen, geef je dan op via jeugdcoor@nvwc.nl. Tot dan!

 

Wanneer:       Zaterdag 13 april.
Tijd:                13:00 – 16:00 uur.
Verzamelen:  De Steenuil, Steenovenslaan 20 in Culemborg.
Meenemen:   Laarzen, een verrekijker (als je die hebt).

 

 

Foto porseleinhoen: Harry Velders
Foto purperreiger: Jouke Altenburg

Back To Top